5 / 6

Ghetarul Hintertux (intre 1.500 si 3.250 metri): Schi pe tot parcursul anului

Tot timpul anului 100 la suta zapada garantata. Este posibil doar pe ghetarul Hintertux. 18 kilometri de piste, de multe ori chiar cu zapada proaspata, pot fi parcursi si in plina vara. Pistele cu zapada pulbere sunt deschise din octombrie pana in mai. Si iarna, regiunea de schi ofera 86 kilometri de partii cu zapada naturala. Din decembrie pana in aprilie ghetarul Hintertux formeaza impreuna cu Eggalm, Rastkogel, Penken si Ahorn lumea schiului pe ghetari, Ski&Gletscherwelt Zillertal 3000 cu un total de 245 kilometri de partii. Regiunea de schi din ghetar este indragita de echipele de schiori si de snowboarderi din 50 de natiuni care se antreneaza aici in fiecare an pentru la iarna.

Cu deschiderea Hotzone.tv Park Opening freestylerii si boarderii intra in iarna pe 30 septembrie pana in 2 octombrie. Atunci parcul BetterparkHintertux se transforma intr-o „Mecca“ a freestylerilor, unde cei prezenti isi arata sariturile si maiestria din aer pe Pro Line, Medium Line, Jib Line sau superpipe-ul de 120 metri lungime. Un spectacol natural deosebit de fascinant este palatul de gheata Natur Eis Palast de pe ghetar. Intr-o deschizatura accesibila din ghetar se pot admira aici turturi imensi de gheata, formatii de gheata cu sclipiri albastru-turcoaz si cristale stralucitoare de gheata.

Cine a vrut dintotdeauna sa fie regizor, poate sa isi inchirieze in Hintertux o camera practica pentru casca si sa isi puna in scena propria zi de schi. Seara se copiaza filmul doar in cateva minute pe un DVD. Nou in acest sezon este telecabina de 10 locuri, Gefrorene Wand. De la TuxerFernerhaus la 2.660 metri noua telecabina transporta din noiembrie 2011schiorii in doar cinci minute la 3.033 metri. Noua telecabina inlocuieste liftul vechi de 2 persoane Gefrorene Wand si are o capacitate de transport de 2.800 de persoane pe ora. Incepand cu 189 Euro se poate rezerva cazarea pe trei nopti intr-o camera privata din Tuxertal, inclusiv un superskipass Zillertal pe 3 zile si apoi se poate admira privelistea din noua telecabina Gefrorene Wand.

Sursa foto: www.hintertuxergletscher.at

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri