Reteaua privata de sanatate Regina Maria a fost fondata de doctorul cardiolog Wargha Enayati, in anul 1995, sub denumirea de Centrul Medical Unirea. In anul 2011, prin fuziunea cu Euroclinic, a luat numele actual de Regina Maria, Reteaua privata de sanatate, primul furnizor de servicii medicale private care a introdus conceptul de abonamente medicale.

Regina Maria a evoluat de la un cabinet de cardiologie si interne in Piata Unirii la o retea de sanatate ce reuneste peste 5.200 de angajati si colaboratori in cele 63 de locatii proprii din Bucuresti si din tara.

In anul 1995, Wargha Enayati, specialist in cardiologie, a deschis un cabinet de cardiologie intr-un apartament din Piata Unirii, urmand ca in anul 1999 sa inaugureze primul sediu al Centrului Medical Unirea, cu specialitati multiple. Cinci ani mai tarziu a fost deschisa Clinica pentru femei - CMU Arcul de Triumf, care ofera asistenta, consiliere preventiva, monitorizare, tratament si interventii chirurgicale.

In anul 2005 Enayati a deschis trei policlinici noi: CMU Charles de Gaulle, CMU Bucharest Business Park si CMU Iride si a inaugurat propria Clinica de Chirurgie. In 2008 CMU s-a extins in afara Bucurestiului, prin achizitionarea Centrului Medical Motilor, detinator a doua clinici medicale in Cluj Napoca. Tot in 2008 s-au deschis CMU Kids, prima clinica de pediatrie dedicata copiilor, Centrul de Diagnostic si Tratament si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. La finalul anului, la 15 ani de la deschiderea oficiala, CMU ajunsese la peste 90.000 de abonati corporatisti si circa 30.000 de clienti individuali.

In 2011 CMU si Euroclinic s-au unit sub numele Regina Maria, Reteaua privata de sanatate. Tot in 2011, in luna iunie, Fundatia Regina Maria a infiintat in Bucuresti Policlinica Sociala Regina Maria, care oferea lunar asistenta medicala gratuita.

2015 este anul care marcheaza cea mai mare tranzactie de pe piata serviciilor medicale din Romania, de aproximativ 150 milioane euro, prin achizitia integrala a pachetelor de actiuni detinute de Advent International si dr. Wargha Enayati, de catre Mid Europa – cel mai mare fond de private equity cu investitii in Europa Centrala si de Est. Aceasta tranzactie reprezinta inceputul unei noi etape de dezvoltare accelerata.

Regina Maria si-a castigat pozitia de lider pe piata medicala romaneasca datorita calitatii serviciilor oferite si a numarului de unitati medicale prin intermediul carora deserveste peste 3 milioane de pacienti. Totodata, Regina Maria are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. In cifre, Reteaua de sanatate Regina Maria inseamna: 63 de locatii proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternitati, 8 campusuri medicale, 26 centre de imagistica, 33 de laboratoare de analize, banca proprie de celule stem si peste 290 de policlinici partenere in tara.

Partenerii proiectului 30 de ani de capitalism sunt: Grampet Group (Gold partner), OTP Bank (Silver partner) si CITR (Silver partner).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri