''Acest front este extrem de periculos, pentru că el nu vine să pună nimic în loc, ci doar critică pe un ton agresiv, dezinformează, împrăştie ură şi, evident, foloseşte crizele sociale suprapuse prin care trece Europa, după mai multe probleme cu care ne-am confruntat - de la pandemie la criză energetică şi criză de război, încercând să deturneze sensul democraţiei. Eu sunt convins că riscul este mare, dar nu văd o victorie a extremiştilor, ci doar un semnal de îngrijorare pentru toate societăţile democratice'', a declarat preşedintele PMP, conform sursei citate.

Un alt aspect subliniat de Eugen Tomac este acela că încercările liderului rus de a provoca Europa, de a anexa Ucraina în câteva zile şi de a înlătura regimul de la Kiev au eşuat.

''Putin şi-a propus să descurajeze extinderea NATO şi chiar să ceară retragerea NATO din statele din est. Nu a reuşit. Ba mai mult, două state neutre timp de un secol, cum sunt Finlanda şi Suedia, au aderat la NATO. Putin şi-a propus să şantajeze Uniunea Europeană cu gaz rusesc. Uniunea Europeană nu mai depinde astăzi de gazul rusesc. Sunt două realităţi, iar de doi ani de zile avem un front deschis în Ucraina şi, evident, Rusia este oprită în această agresiune inacceptabilă pe care a declanşat-o'', a adăugat eurodeputatul român.

Eugen Tomac participă miercuri şi joi la congresul PPE de la Bucureşti, cel mai mare eveniment politic al acestei familii politice înaintea alegerilor europarlamentare din iunie. La acest congres va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, va fi dezbătută strategia acestei familii politice pentru alegerile europene din 6-9 iunie şi va fi adoptat programul politic al PPE.

Conform procedurii interne, nominalizarea Ursulei von der Leyen a fost validată marţi seară de Adunarea Politică a Partidului Popular European, iar candidatura sa va fi supusă votului congresului PPE joi dimineaţă.

Din Partidul Popular European fac parte 84 de partide şi parteneri din 44 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) şi Parlamentului European (Roberta Metsola), şefi de stat sau de guvern din 12 ţări membre ale UE, zece membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic (178 de membri) din Parlamentul European.

Sursa foto: Shutterstock / AlexandrosMichai...