Cristian Popescu Piedone, candidatul susținut de PPUSL (Partidul Umanist Social Liberal), ar atrage majoritatea voturilor bucureștenilor pentru poziția de primar general, conform unui sondaj ce confirmă un trend observat anterior. În urmă cu două săptămâni, într-un alt sondaj comandat chiar de actualul edil, Piedone ocupa tot prima poziție în opțiunile de vot ale locuitorilor Capitalei.

Între timp, doctorul Cătălin Cîrstoiu a intrat în cursa electorală, iar acesta se află pe poziția a treia conform datelor Avangarde, cu 16% din intenția de vot. Piedone este creditat cu 42%, iar Nicușor Dan cu 30%, conform Digi24. În anteriorul sondaj al lui Nicușor Dan, care este susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU), candidatul prezumat din partea alianței PNL-PSD era Sebastian Burduja.

În top mai intră și Mihai Enache, candidatul AUR, cu 10%. Acesta ar recupera teren, însă, în scenariul în care Piedone nu candidează pentru primăria generală. În acest caz, Nicușor Dan este favorit (41%), urmat de Cătălin Cîrstoiu (29%) și de Enache, acesta din urmă strângând cu doar 2% mai puțin decât candidatul PNL-PSD. Sociologul Marius Pieleanu a explicat pentru Digi24 că preferința bucureștenilor pentru edilul Sectorului 5 nu ține de performanța sa ca primar, ci de faptul că „este un personaj”.

Cu toate acestea, dintre candidații menționați, tot Piedone a obținut cel mai bun scor atunci când respondenții au fost întrebați cât de mulțumiți sunt de fiecare în parte. Concret, 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”. În schimb, în cazul lui Piedone, aproape 60% dintre persoane au spus că au o părere „mai degrabă pozitivă” despre activitatea sa.

Sursa foto: Agerpres