"La o săptămână de la vot, BES recunoaşte că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secţii vor fi deschise. Au aprobat renumărarea a două secţii: 195 şi 265; o fracţie infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secţiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secţiile unde au existat buletine preştampilate motivând că 'ştiu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă'. Cum? Asta nu mai explică nimeni...Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi", a scris Radu Mihaiu.

El a anunţat că reprezentanţii Alianţei Dreapta Unită vor verifica aceste două secţii.

"Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiţia va avea nevoie. Există cel puţin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să muşamalizeze frauda, mereu va exista justiţia care va putea să facă lumină", a mai adăugat Radu Mihaiu.

Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 1

Cererea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, de a anula alegerile în Circumscripția Electorală Sector 1, a fost respinsă de către Biroul Electoral Central. Nu este singura decizie de acest fel luată de instituție în ultimele 24 de ore, aceasta având pe masă mai multe hotărâri și decizii de respingere a cererilor de renumărare sau anulae a alegerilor în diferite zone din țară.

Dincolo ce respignerea cererii depuse de Alianța Dreapta Unită, prin care solicita anularea alegerilor din Sectorul 1, Biroul Electoral Central a respins și cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, la nivelul a 117 secții de votare din județul Mureș și la nivelul a 82 de secții din județul Iași.

Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook