Taparo, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România, s-a reprofilat în vreme de pandemie și produce echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. Prioritatea companiei românești este să acopere nevoile spitalelor din prezent, rămase fără măști și combinezoane, iar pentru acest lucru a investit în noi linii tehnologice și anunță creșterea capacității de producție.

Companiile 4Brands și Techtex, parte din grupul Taparo, al patrulea cel mai mare producător de mobilier din România, potrivit datelor din 2018, au început producția echipamentelor de protecție pentru medici: măști, capeline, halate și botoși. Sute de cutii au fost deja livrate spitalelor din țară, iar firmele anunță că vor crește capacitatea de producție până la finalul lunii aprilie.

Producătorul de perne 4Brands fabrică, în fiecare zi, câte 4.000 de combinezoane, halate, capeline și botoși și până la 2.000 de lenjerii de unică folosință, urmând să crească capacitatea de producție a fiecărei linii de produs cu 25%, până la sfârșitul acestei luni, anunță compania pe Facebook.

„Combinezoanele, capelinele, halatele și botoșii pentru cadrele medicale sunt realizate atât din material TNT (nețesut), cât și din materiale impermeabile sută la sută. Din fericire, materialul nețesut îl produce Techtex, companie membră a grupului din care facem și noi parte, astfel încât nu vom avea probleme legate de asigurarea materiei prime. Aceste echipamente de protecție sunt în curs de avizare de către Centrul de Cercetare Științifică Medico-Militară pentru Apărare și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare”, a declarat Călin Andrei Tuns, director general al 4Brands.

Retail jobs

Techtex, companie din Grupul Taparo, specializată în mobilier tapițat, realizează acum peste 100.000 de măști/zi, avizate de autoritățile sanitare, urmând să extindă capacitatea de producție după instalarea următoarelor trei linii.

Măști de protecție

Producția măștilor de protecție se realizează într-un spațiu amenajat special în acest sens, iar personalul este verificat cu termo - scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător.

„Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, la acest moment. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării”, a declarat Ioan Filip, administrator Taparo.

Citeste si:
HMB Studio, fabrica de mobila a doi romani din Constanta
HMB Studio, o fabrica de...

Compania spune că planifică comenzile, astfel încât echipamentele de protecție să ajungă la cât mai multe unități medicale. Distribuirea echipamentelor de protecție a început de săptămâna trecută cu spitalele, iar măștile de protecție se găsesc și în câteva unități farmaceutice, urmând ca livrările să crească odată cu producția. Acum, echipamentele produse în România protejează medici, asistente și infirmiere din mai multe zone ale țării: Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Timiș. Comenzile au mai ajuns la primării, Poliția și Jandarmeria Română

Investiții în fabrica Taparo

Grupul Taparo a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care ar urma să ajungă la începutul lunii aprilie.

Citeste si:
ASSMB vrea să cumpere echipamente de protecție în valoare de până...
ASSMB vrea să achiziționeze...

Următoarea investiție a Taparo este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel de protecție), care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii Covid-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica Techtex la data de 15 aprilie, urmând să intre în producție în a doua parte a lunii.

Compania anunță alte etape de extindere a producției, pentru că vrea să ajungă la circa 10 milioane de măști pe lună și să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece și șervețele umede.

Taparo este o companie cu acționariat 100% românesc, care produce obiecte de mobilier capitonate, cum ar fi canapelele și fotoliile, cu învelitoare textile, din piele și din imitație de piele. Compania înființată în anul 2005, în Târgu Lăpuș, județul Maramureș, este astăzi unul dintre cei mai mari exportatori cu capital privat românesc, produsele finale fiind vândute în cadrul unor lanțuri internaționale de mobilier. Fabrica pentru produse de tapițerie acoperă o suprafață de 53.000 mp și are peste 1.800 de angajați.

Citeste si:
Cocorico, afaceri de 158 de milioane de lei, în primele 3 luni din...
Aaylex, producătorul...

Producătorul de mobilă Taparo din Borcut, Maramureș, a raportat, în 2018, o cifră de afaceri de 316 milioane de lei și un profit de peste 15 milioane de lei. Înființată în 2005 și controlată de inginerul Ioan Filip, firma are 1.086 de angajați, potrivit Confidas.

Sursa foto: Facebook Taparo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F