8a este o afacere clasică de comerț online. Cu toate acestea, în Polonia există și trei magazine fizice, iar cel de-al patrulea va fi deschis în octombrie.

”Ȋn România vom opera deocamdată doar magazinul online, dar nu excludem deschiderea unui magazin fizic, «flagship», în viitor. De vineri, 23 septembrie 2022, 8a.ro este live și disponibil pentru clienţii din Romania. Sincer, suntem plăcut surprinși de numărul de comenzi pe care le-am primit în doar cateva zile”, a declarat Bartosz Kwiatkowski, partener, Enterprise Investors.

Acesta susține că experiența locală a EI cu companiile de portofoliu din România și perspectiva bună a economiei românești sunt principalii factori care au determinat intrarea 8a în România. Pentru 8a, țara noastră este a doua piață străină după Cehia.

Decathlon este cel mai popular retailer de articole sport din România, însă compania se concentrează în special pe vânzările offline, în magazine fizice, spre deosebire de 8a.

”Extinderea noastră în România a luat în considerare și competitorii noștri. Deși există mai mulți retaileri de articole sportive în România, credem că este loc pe piaţă pentru un jucător major precum 8a. Strategia companiei este de a oferi doar branduri premium și «masstige» (produse de prestigiu pentru mase), care altfel nu sunt disponibile pe scară largă în țară. Sunt sigur că nu doar alpiniștii profesioniști sau iubitorii de munte vor aprecia selecția 8a. Oferim și produse care se vor potrivi unui stil de viață urban”, menționează Bartosz Kwiatkowski.

Polonezul adaugă faptul că un segment important de potențiali clienți este reprezentat de tinerii profesioniști din mediul urban care apreciază stilul casual, mărcile de calitate și un stil de viață activ.

Prin fondurile sale de private equity, Enterprise Investors a investit peste 2,2 miliarde de euro în companiile din Europa Centrala și de Est (ECE) pe care le-a preluat în cei peste 30 de ani de activitate. Enterprise investește în domenii variate, însă are o expertiză puternică în special în sectorul retail.

Sursa foto: Enterprise Investors