„E-Factura este un calvar inutil care ar trebui oprit de urgență. Serverele ANAF pică și merg prost. Tone de erori pentru operațiuni uzuale. Ore întregi pierdute. Sistemul este complet disfuncțional și inutil” a scris politicianul pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit deputatului USR, guvernul trebuie să oprească calvarul inutil cu E-Factura și să permită emiterea de facturi cum se făcea înainte.

Putem să implementăm E-Factura din 2026 precum Germania. Se poate. S-a putut și la alții se poate și la noi. Trebuie doar să vrea domnul Ciolacu. Mai grav, toată demența cu E-Factura este inutilă. Nu va opri evaziunea. Cine nu emitea facturi înainte nu o va face nici acum. Doar cei care emit facturi suferă”, a mai scris Cludiu Năsui.

Potrivit acestuia afirmă că unele fișiere sunt pline de erori, iar evaziunea a rămas aceeași.

„Atunci de ce se face tot circul ăsta? Deoarece clasa politică nu are nicio viziune sau dorință de a face vreo reformă. Așa că a ținut-o langa cu digitalizarea. Iată că a venit digitalizarea. Fișierul SAF-T e plin de erori și la fel de inutil. Casele de marcat în rețea au fost total inutile, evaziunea a rămas aceeași. Au fost doar cheltuieli pentru antreprenori. Iar acum avem calvarul cu E-Factura”, a punctat deputatul.

Politicianul afirmă că premierul trebuie să renunțe la mândrie și a atras atenția că taxele mari stimulează evaziunea.

Există o singură scăpare din acest infern. Domnul Ciolacu să-și lase mândria la o parte și să facă un pas înapoi. Nu e nicio rușine să recunoști că ANAF nu era pregătit și că nu vrei să chinui tot mediul privat. Iar dacă chiar vor să crească colectarea și să scadă evaziunea, soluția este reducerea taxelor. Taxele mari stimulează evaziunea”, a mai scris Claudiu Năsui.

Sursa foto: Agerpres