Nestle a inaugurat astazi Institutul de Stiinte al Ambalajelor (Institute of Packaging Sciences), in Elvetia, primul de acest fel din industria alimentara. Acesta are scopul de a ajuta compania Nestle sa contribuie pozitiv la provocarea globala a deseurilor de ambalaje din plastic si sa ofere solutii de ambalare prietenoase cu mediul inconjurator.

Nestle si-a luat angajamentul de a face in proportie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale pana in 2025 si a fost una dintre primele companii din lume care a semnat New Plastics Economy Global Commitment, stabilind obiective concrete in directia eliminarii deseurilor de plastic si poluarea la sursa.

Institutul de Stiinte al Ambalajelor Nestle vine in intampinarea companiei pentru a-si atinge obiectivele si isi va concentra activitatea in a gasi solutii de ambalajele reutilizabile prin folosirea materialelor reciclate, bio sau materiale compostabile si biodegradabile.

„Viziunea Nestle este ca niciunul dintre ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice, sa nu ajunga la groapa de gunoi sau aruncat in mediul inconjurator. Institutul de Stiinte al Ambalajelor Nestle ne permite sa contribuim la o lume fara deseuri si sa cream o retea puternica de solutii de ambalare sustenabila pentru produsele noastre din toate tarile unde compania este prezenta", spune Mark Schneider, CEO-ul Nestle.

Nestle a dezvoltat deja primele produse din ambalaje reciclabile din hartie pentru pudra de cacao Nesquik All Natural si YES!, snack barurile pentru copii sub 1 an.

„Reducerea deseurilor de plastic si atenuarea efectelor schimbarilor climatice prin tehnologie de ultima generatie si prin design inovator al produselor sunt o prioritate pentru noi. Expertii Nestle creeaza si testeaza noi materiale si sisteme de ambalare ecologice, impreuna cu echipele din centrele noastre de dezvoltare, alaturi de furnizori, institutii de cercetare si start-up-uri. Situat langa centrele noastre de cercetare din Lausanne, Institutul de Stiinte al Ambalajelor se foloseste si de resursele noastre de cercetare existente in domeniul sigurantei alimentare, analizei si stiintei alimentelor", spune Stefan Palzer, Nestle CTO.

Odata cu lansarea Institutului de Stiinte al Ambalajelor, Nestle anunta ca isi accelereaza si actiunile de combatere a schimbarilor climatice si se angajeaza la zero emisii pana in 2050.

Acest angajament inglobeaza cel mai ambitios obiectiv al Acordului de la Paris, de a limita cresterea temperaturii globale la 1,5°C. Nestle se afla printre semnatarii angajamentului global „Business Ambition for 1.5°C’ pledge” in pregatirea intalnirii U.N. Secretary-General’s Climate Action Summit din 23 septembrie 2019.

Pentru a-si atinge obiectivul propus pentru anul 2050, compania actioneaza specific prin accelerarea transformarii produselor in conformitate cu tendintele si alegerile consumatorilor odata cu lansarea de produse cu o amprenta redusa asupra mediului, dar care sa contribuie si la o dieta echilibrata, prin extinderea initiativelor din agricultura care sa contribuie la absorbirea carbonului si prin folosirea energiei electrice regenerabile in proportie de 100% in fabricile, depozitele, logistica si in birourile Nestle.

Compania este decisa sa joace un rol de lider in abordarea schimbarilor climatice si astfel, in urmatorii doi ani, acesta va prezenta un plan cu obiective pozitionate in timp, pentru a limita cresterea temperaturii globale la 1,5°C. Limitarea incalzirii globale la 1,5°C necesita schimbari transformationale intre industrii, guverne si societatea in ansamblu. Nestle isi imbunatateste retelele de distributie si depozitele prin optimizarea rutelor pentru reducerea consumului de combustibil si reducerea emisiilor de carbon. In primele 100 de centre de distributie ale companiei, emisiile de gaze cu efect de sera au scazut cu aproape 40% in ultimii patru ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri