Branzaria este primul magazin din tara pe care statul, prin intermediul Casei de Comert Agroalimentar „Unirea”, companie cu capital integral de stat, vrea sa le deschida in fiecare municipiu resedinta de judet, potrivit agrointel.ro.

Pozitionat in zona centrala, pe strada Turnului, la numarul 19, magazinul este, de fapt, o mini piata taraneasca, similara cu cea care se organizeaza saptamanal langa Sala Transilvania. Diferenta este ca la Branzarie, activitatea este aproape zilnica – magazinul este deschis de luni pana vineri intre orele 8 si 21, iar sambata, intre orele 8 si 14.

„In magazin sunt 30-40 de sortimente de branzeturi de la sase producatori din zona. Avem si carne de porc Mangalita si vinuri din Sibiu. Spatiul are 55 de metri patrati si este situat pe Strada Turnului, numarul 19, langa Piata Cibin“, potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii.

Adrian Izvoranu, directorul Casei Romane de Comert Agroalimentar „Unirea”, a spus ca scopul acestui magazin este ca si consumatori si mai ales producatorii sa fie la curent cu pretentiile consumatorilor. Acesta a spus ca „Unirea” si producatorii sunt in prezent in contact direct – dupa aproximativ 2 saptamani intre cele doua parti vor interveni furnizorii, care vor colecta produsele, iar producatorii vor trebui sa asigure aceeasi calitate. Intrebat cum poate ajunge un producator sa vanda in acest magazin, Izvoranu a rsapuns: „Simplu, facand o oferta la un pret corect. Noi cumparam marfa, o punem in magazin si o vindem. Orice producator care are marfa buna, marfa e de cumparat. Pentru chestia asta avem specialisti. Un producator industrial isi etaleaza marfa raportat la un standard industrial, altul de genul acesta, traditionl, isi raporteaza marfa la un standard impus de Ministerul Agriculturii: si structura, si timpul de garantie difera (…)”.

Preturile cu care se vand produsele astazi la magazinul „Branzarie”:

Cascaval – 52 lei/kg
Cascaval cu chili – 52 lei/kg
Cascaval cu chili si ceapa verde – 45 lei/kg
Cascaval cu ceapa – 45 lei/kg
Cascaval cu ierburi de provence – 45 lei/kg
Cascaval cu nuca – 45 lei/kg
Cascaval cu busuioc – 45 lei/kg
Smantana – 15 lei/kg
Cascaval cu trufe – 65 lei/kg
Cascaval cu merisoare – 45 lei/kg
Cascaval cu marar – 45 lei/kg
Telemea Bivolita – 26 lei/kg (pret telemea veche)
Telemea Bivolita – 23 lei/kg (proaspata)
Telemea de vaca – 22 lei/kg
Burduf de vaca – 52 lei/kg
Telemea capra – 29 lei/kg
Burduf capra – 52 lei/kg
Iaurt capra – 5 lei/buc.(300gr)
Branza de burduf – 78 lei/kg
Unt – 15 lei/buc.
Telemea de Sibiu – 36 lei/kg

Citeste mai multe pe agrointel.ro.

Sursa foto: agrointel.ro