Mai concret, sistemul existent de panouri solare instalat în 2022 pe acoperișul halei de producție a vinăriei Purcari a fost extins cu încă 300 kW. Cu o capacitate totală de 500 kW, sistemul va furniza 40% din consumul anual de energie electrică necesar al vinăriei.

În cadrul vinăriei Bostavan, sistemul fotovoltaic a fost montat pe acoperișul depozitului nou al vinăriei. Cu o capacitate de 200 kW, este de așteptat ca investiția să asigure o producție de aproximativ 230.000 kWh pe an, constituind circa 15% din consumul anual al vinăriei. Ambele sisteme de panouri solare nou instalate sunt funcționale începând cu 1 iunie 2023, ceea ce aduce capacitatea totală de producție de energie regenerabilă a grupului la 700 kW.

Pe parcursul următorilor 3 ani, compania își va continua investițiile în creșterea capacității de producție de energie regenerabilă, cu obiectivul de a acoperi cel puțin 80% din necesarul de energie din resurse generate de stațiile fotovoltaice.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel's Estate ) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România cu o cotă de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

Sursa foto: Facebook / Purcari Wines