Turbina de 16 MW este înaltă cât o clădire cu 16 etaje, iar diametrul rotorului este de 252 de metri. Fiecare pală are 123 de metri iar o singură rotire poate genera 34,2 kWh – consumul unei familii în 3 săptămâni - scrie presa de stat chineză, care afirmă că turbina a fost fabricată din materiale de utilă generație de producătorul local Goldwind.

Calculele specialiștilor chinezi arată că turbina ar acoperi necesarul de energie anual al circa 36.000 de gospodării, adică aproximativ 66 de milioane kWh/an.

China Three Gorges Corporation, compania care deține proiectul eolian, este controlată de guvernul de la Beijing. Este cea mai mare companie de energie hidro și una dintre cele mai mari firme din lume din domeniul energiei.

O altă firmă chineză, CSSC Haizhuang (controlată de armată), urmează să instaleze curând o turbină care o va depăși. Cu o putere de 18 MW, aceasta va produce energie electrică verde pentru a acoperit consumul anual al 40.000 de locuințe, aproximativ 74 de milioane de kWh/an. În afara Chinei, Siemens Gamesa și vesta mai lucrează la turbine de 15 MW.

Sursa foto: Goldwind