”Vor urma scheme asemănătoare (n.red. celei din industria alimentară) în zona materialelor de cosntrucții și a energiilor verzi. Ambiția noastră e să susținem IMM-urile românești care să devină elemente solide în lanțurile valorice, capabile să producă efecte de multiplicare în economia națională”, a declarat Marcel Ciolacu,

Guvernul a aprobat săptămâna trecută schema de ajutor de stat pentru aplicarea unui program naţional multianual, INVESTALIM, aferent perioadei 2023-2026, având ca obiectiv susţinerea financiară în vederea stimulării producţiei interne de bunuri alimentare. Bugetul maxim al acestuia pentru perioada 2023 - 2026 este de aproximativ 600 milioane euro, respectiv 148 de milioane euro anual. Schema are ca scop în special sprijinirea construirii unităților de procesare și prelucrare a alimentelor.

Ciolacu nu a dat alte detalii despre schemele de ajutor de stat care vor urma în sectorul cosntrucțiilor și al energiei verzi.

”În ultimii doi ani, cu toate aceste crize succesive, m-am uitat de multe ori cu admirație și invidie la modelul pe care Franța îl pune în practică pentru a-și susține marea industrie națională. Când am vorbit despre patriotismul economic în centrul programului nostru de guvernare, noțiuni cheie au fost inspirate și din acțiunile statului francez, precum programul de relansare economică sau conceptul de autonomie strategică”, a mai afirmat Ciolacu.

Sursa foto: Shutterstock / Victor Mogyldea