Găsiți mai jos activitățile din acest sfârșit de săptămână.

Activitățile pentru sâmbătă, 8 iulie

  • Tur Ghidat

8:00-10:00 - Tur ghidat cu tema: "În căutarea sunetelor de păsări" - În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre complexul Asmita Gardens, la ora 7:50. Sunt disponibile 60 de locuri.

  • Curs de yoga

9:00 - 10:00 - Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață! Sunt disponibile 25 de locuri.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8.30.

  • Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii

9:00 - 9:40 - Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii - "Povestea unei vulpi șirete".

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 50 de locuri disponibile.

  • Atelier de creație pentru copii

9:50 - 10:30 - Atelier de creație pentru copii - "Vulpea din Parcul Văcărești". La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vulpe pe care o pot lua acasă ca amintire.

Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului. Sunt disponibile 50 de locuri.

  • Atelier de pictat tricouri

10:00-11:00 - Atelier de pictat tricouri. La atelier pot participa copii împreună cu părinți, bunici sau cu alți membri ai familiei. Participanții aduc de acasă un tricou uzat, pe care nu îl mai folosesc, pentru a-l transforma într-un act de creație.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 9:30. Sunt 50 de locuri disponibile.

  • Atelier de pictură pentru seniori

9:00 -10:00 - Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

Activitățile pentru duminică, 9 iulie

  • Tur ornitologic ghidat

8:00-10:00 - Tur ornitologic ghidat cu tema: "În căutarea sunetelor de păsări" - În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre complexul Asmita Gardens, la ora 7:50. Sunt 60 de locuri disponibile.

  • Curs de yoga

9:00 - 10:00 - Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață!

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 25 de locuri disponibile.

  • Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii

9:00 - 9:40 - Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii - Ursul păcălit de vulpe. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Pentru acest eveniment sunt 50 de locuri disponibile.

  • Atelier de creație pentru copii

9:50 - 10:30 - Atelier de creație pentru copii – "Vidra din Parcul Văcărești". La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vidră pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului. Sunt 50 de locuri disponibile.

  • Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii

10:00-11:00 - Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii. În cadrul acestui atelier, copiii vor învață despre protejarea mediului înconjurător, despre conservarea biodiversității și despre regulile pe care trebuie să le respectăm într-un parc natural prin jocuri și exerciții de educație prin teatru ca mijloace de exprimare. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 9:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

  • Atelier de pictură pentru seniori

9:00 -10:00 - Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

Click AICI pentru accesarea linkurilor de înscriere la activități.

Sursa foto: Administrația Parcul Natural Văcărești