Anterior, compania anunțase finalizarea instalării de panouri solare pe acoperișurile Globalworth Square, Globalworth Plaza și Industrial Park Timișoara.

Puterea combinată a tuturor parcurilor solare din portofoliul Globalworth din România este de circa 834 kWp. Cu două proiecte noi în desfășurare, compania anticipează dublarea acestei capacități în perioada următoare.

Noua instalație, agreată cu iwis mobility systems, chiriașul și beneficiarul parcului Globalworth de la Oradea, include peste 700 de panouri fotovoltaice furnizate de Canadian Solar, cu o capacitate totală de 297kWp.

Acest parc fotovoltaic va reduce semnificativ consumul de energie din această locație și costurile aferente.

„Integrând noi surse de energie regenerabilă pe proprietățile noastre, reușim pe de o parte să reducem costurile de operare pentru chiriași, iar pe de alta ne ajută să scădem semnificativ amprenta de carbon a portofoliului. Ne-am fixat drept obiectiv să avem o diminuare cu 40% a amprentei pană în 2030, ținând cont de 2019, ca moment zero de referință, și ne propunem să obținem un astfel de rezultat dotând cât mai multe dintre proprietățile noastre cu panouri solare în urmatoarea perioadă”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Marian Popa, Managing Director la Globalworth România.

Noul parc fotovoltaic de la Industrial Park West din Oradea are o capacitate energetică remarcabilă, putând genera anual o cantitate considerabilă de energie electrică, de aproximativ 350.000-450.000 kW.

În termeni mult mai practici, asta echivalează cu o cantitate de energie verde suficient de mare încât să alimenteze între 30 și 37 de case obișnuite timp de un an întreg.

Datorită noii surse de energie regenerabilă, compania afirmă că Industrial Park West neutralizează cu eficiență emisiile de carbon echivalente cu scoaterea de pe drum a aproximativ 90 de mașini pe combustibil fosil în fiecare an sau cu plantarea a 16.000 - 20.000 de copaci.

Sursa foto: Pexels