Evenimentul a fost anunțat public în România pentru prima dată în 2009. ”Paisprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, după multe acțiuni și proiecte, cu peste 2.2 milioane de voluntari implicați, vă așteptăm să facem din nou curățenie în toată țara, într-o singură zi, alături de 191 de țări din lume”, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!.

Voluntarii din toată țara sunt invitați pe 16 septembrie la curățenie, să redea frumusețea naturii, să strângă deșeurile, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Doritorii încă se mai pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/. Pentru informații suplimentare, cei care vor să participe pot contacta coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

Lista punctelor de înregistrare pentru fiecare județ este disponibilă pe site-ul Let’s Do It, Romania!

Ca o recunoaștere importantă a impactului constant și consistent asupra durabilității globale a mediului, pe data de 24 iulie 2023, la Roma, eforturile World Clean-up Day au fost apreciate cu Premiul Națiunilor Unite pentru Mobilizare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, datorită impactului său profund asupra sustenabilității globale a mediului.

Sursa foto: Let’s Do It, Romania!