Campania se va desfășura într-o primă etapă în localitățile Berceni (Prahova), Râmnicu Vâlcea, Lungești și Brezoi (Vâlcea), Drăgănești de Vede (Teleorman), Crivăț (Călărași) și Bălan (Harghita). Aici poți să vezi calendarul complet al campaniei „România Reciclează”.

Până acum, organizatorul acțiunii, Asociația Environ, a reușit să colecteze prin acest program peste un milion de kilograme de deșeuri electrice în cadrul a peste 450 de acțiuni desfășurate în aproximativ 150 de localități din întreaga țară. Campania Asociației environ a luat naștere în iunie 2018, din dorința de a oferi cetățenilor o soluție practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatori uzați.

Cele mai multe deșeuri DEEE colectate și reciclate până acum prin acest program au fost televizoare și monitoare (16.000 de bucăți), urmate echipamente IT (aproape 6.000 de bucăți), frigidere (peste 2.100 de bucăți) și mașini de spălat (1.500 bucăți).

Cei care participă pot primi premii – blendere, toastere, aspiratoare, fiare de călcat, bormașini sau căști wireless. Practic, orice persoană care va preda minim 15 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice cumulat va primi un talon cu cod unic de participare la tombolă, iar pentru aparate mai mari (de pildă, mașini de spălat sau combine frigorifice) se pot primi și mai multe taloane. Numărul de câștigători și de premii în fiecare localitate va fi stabilit în funcție de cantitatea de deșeuri colectată: vor fi 5 câștigători dacă se strâng peste 3 tone, 3 dacă se strâng 1-3 tone și doar 1 pentru mai puțin de o tonă de DEEE colectate.

Predarea deșeurilor se face la punctul fix de colectare organizat cu sprijinul primăriei sau a partenerilor, iar în cazul echipamentelor voluminoase (peste 30 kg), prin ridicare de la domiciliu, prin programare la telefon 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.

Sursa foto: Asociatia Environ