Sistemul va intra în funcțiune la 30 noiembrie 2023, așa cum era prevăzut inițial. RetuRO a cerut ministrului Mediului o amânare, dar nu a obținut-o. Timpul efectiv disponibil pe care RetuRO l-a avut la dispoziție pentru implementarea proiectului în România a fost de doar un an de la recrutarea primului angajat - CEO-ul companiei, în noiembrie 2022 - până la momentul de Go Live, programat pentru 30 noiembrie 2023.

În total, vor fi 17 centre la nivel național, incluzându-l pe cel de la Bonțida, județul Cluj. În aceste centre RetuRO, în calitate de administrator SGR, va transporta ambalajele de băuturi colectate de la cei aproximativ 80.000 de comercianți. Ambalajele vor fi numărate și sortate pentru a fi transportate, apoi, către companiile de reciclare, în vederea producerii de materie primă reciclată, care va fi folosita la producția de noi ambalaje de băuturi.

Compania desfășoară, în acest moment, o campanie de recrutare de personal pentru toate cele 17 centre naționale, obiectivul fiind de aproximativ 600 de angajați până în vara anului viitor, dintre care cel puțin 500 vor lucra în centrele de sortare și numărare din întreaga țară.

Sursa foto: Shutterstock