Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi cauciucuri second-hand de la o societate comercială din Marea Britanie pentru o firmă din România.

Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 16.532 kg de deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, mai menţionează sursa, autorităţile de control nu a permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Sursa foto: Politia de Frontiera