Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, în județul Dâmbovița are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă față de parcul de la Rătești, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare, demonstrând expertiza dezvoltatorului de a gestiona proiecte din ce în ce mai mari pe segmentul fotovoltaic.

Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 și începând cu 2024 va injecta 362 GWh pe an energie regenerabilă în rețeaua electrică. Acest proiect va putea furniza energie pentru aproximativ 160.000 de gospodării și va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 de tone, fiind un pilon extrem de important pentru strategia României de reducere a emisiilor de carbon și de securizare a producției de energie verde care se dorește să ajungă la 30% din totalul producției interne până în 2030.

„Portland Trust și-a diversificat portofoliul cu proiecte de mare anvergură pe segmentul energiei verzi. Această nouă etapă în consolidarea portofoliului nostru în România ne-a permis să ajungem într-un timp record să dezvoltăm cel mai mare parc fotovoltaic din România. Această tranzacție ne oferă încredere să explorăm acest segment și pe viitor și să ne lansăm în proiecte și mai ambițioase”; a declarat Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

Accelerarea proiectelor fotovoltaice reflectă experiența Portland Trust pe piața energiei regenerabile din România precum și capacitatea de a gestiona proiecte într-un mod rapid și agil, venind cu o echipă cu un nivel ridicat de expertiză și procese eficiente, de la aprobări rapide până la partea de execuție.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust până anul acesta vor produce 444.000 MWh/an de energie regenerabilă, suficientă pentru a alimenta peste 265.000 gospodării adică echivalentul unui oraș precum Cluj sau Timișoara, oferind o alternativă eco-friendly la sursele de energie tradiționale.

„Suntem bucuroși că am încheiat inca o tranzacție remarcabilă cu Nofar Energy, partenerul nostru pe termen lung care ne împărtășește viziunea comună pentru un viitor mai bun și mai verde, alimentat de energie curată”, a mai spus Florin Furdui.

Sursa foto: Portland Trust