Leader Team Broker, unul dintre marii jucători pe piața asigurărilor de nișă din România și Europa, oferă, în cadrul poliței facultative pentru locuințe, o asigurare pentru instalațiile de panouri solare și fotovoltaice. Acest tip de asigurare se adresează persoanelor fizice și antreprenorilor, care produc energie pentru consum propriu și sunt prosumatori. În cazul companiilor care au ca obiect de activitate unic sau principal producția de energie electrică regenerabilă există o asigurare generală facultativă, valabilă în caz de dezastre naturale și alte tipuri de incidente.

Care sunt condițiile de asigurare pentru prosumatori

Polița care se adresează prosumatorilor se încheie în cadrul poliței facultative pentru locuință, asigură sistemele fotovoltaice montate la sol sau pe clădiri și acoperă riscuri precum incendiu, explozie, trăsnet, furtună, cutremur de pământ urmat de incendiu, grindină, inundație, alunecări de teren, deteriorări generate de greutatea stratului de zăpadă, deteriorarea în urma căderii unor corpuri străine etc.

La această asigurare de bază pot fi adăugate clauze suplimentare, care să includă și alte tipuri de avarii accidentale ce pot apărea din varii motive.

Care sunt condițiile de asigurare pentru companiile care au parcuri solare

Companiile care administrează parcuri fotovoltaice sau solare pot încheia o poliță din categoria asigurărilor generale facultative, care oferă protecție împotriva fenomenelor naturale (furtună, grindină, trăsnet, cutremur, greutatea zăpezii sau a gheții etc.), dar și în caz de explozie, incendiu, vandalism, răspundere civilă față de terți, pierderi financiare în cazul nerealizării producției de energie prevăzută în contract etc.

”Există o varietate de echipamente care pot fi asigurate și de clauze care pot fi adăugate unei polițe, în funcție de necesitățile fiecărui client în parte. În consecință, și cotele de primă, franșizele nu sunt standard și variază în concordanță cu riscul. Putem asigura sisteme fotovoltaice, montate la sol sau pe clădiri, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, iar pe lângă riscurile care țin de fenomenele naturale, polițele pe care le oferim alături de partenerii noștri despăgubesc și avarii accidentale punctuale, cuprinse în contact”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker de asigurări.

Asigurare pentru toate riscurile, în cazul parcurilor solare mari

Totodată, companiile care dețin parcuri fotovoltaice și produc energie regenerabilă în cantități industriale își pot asigura instalațiile printr-o asigurare ”Toate riscurile”, care oferă protecție pentru echipamentele din componența acestora, care sunt recepţionate și puse în funcțiune. O astfel de poliță acoperă centrale electrice, inclusiv modulele fotovoltaice, invertoare, transformatoare, dispozitive de contorizare a energiei electrice generate, contoare, baterii, și alte echipamente, cu condiţia ca acestea să fie în mod explicit descrise în contractul de asigurare. Polița acoperă și centralele termice pentru încălzirea apei în scopuri industriale şi încălzirea incintelor, inclusiv colectoare, controlere de reglaj, pompe, senzori de temperatură, volume de depozitare, ţevi etc.

Leader Team Broker de asigurări, care are în portofoliu cele mai multe produse de asigurare de pe piață și lucrează cu peste 30 de asigurători locali și internaționali, oferă clienților săi una dintre cele mai bogate oferte de polițe de asigurare, inclusiv pentru asigurarea centralelor și echipamentelor electrice fotovoltaice sau solare.

Sursa foto: Unsplash