Photon Energy preconizează că producția anuală totală a noii centrale, aflată la Făget, județul Timiș, unde compania mai are un parc fotovoltaic, va fi de aproximativ 5,8 GWh. Aceasta corespunde unui venit estimat de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau in PZU în România. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

În România,compania urmează să pună în funcțiune încă patru centrale electrice cu o capacitate combinată de 16,9 MWp la începutul acestui an.

Centrala fotovoltaică din Făget se întinde pe o suprafață de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată.

Pe piața românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziții și construcții) și O&M (operare și mentenanță) pentru centralele fotovoltaice. În plus, compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă și construiește instalații fotovoltaice pentru acoperiș, atât pentru clienții comerciali, cât și pentru cei industriali.

Sursa foto: Photon Energy Group