Simtel Team, companie românească de tehnologie și inginerie înființată acum 13 ani de trei absolvenți de Electronică și Telecomunicații și care a intrat în 2021 pe piața AeRO, a devenit și furnizor de energie. Conducerea Simtel Team a transmis BVB că, din 10 ianuarie, GES Furnizare, entitate în care Simtel are o participație de 62%, a obținut de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) licența de furnizare a energiei, valabilă până la data de 10 ianuarie 2029.

În urma acordării licenței, GES Furnizare va putea încheia primele contracte de furnizare de energie.

Recent, Simtel a devenit un actor important pe piața energiei regenerabile. Compania construiește un parc fotovoltaic de 1,7 MWp la Pleșoiu (județul Olt), din care prima fază este deja gata. Acesta ar putea produce energie atât pentru clienții din portofoliul de furnizare cât și pentru a o vinde pe OPCOM. Simtel are și alte proiecte solare în Brăila și Giurgiu; de asemenea, a realizat anul trecut cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România, la centrul logistic Dedeman Turda.

Simtel are și alte proiecte solare mai mici pe acoperișurile magazinelor Dedeman. Acestea au fost construite pentru Grunman Energy, companie din Pavăl Holding, vehiculul de investiții al fraților Pavăl, proprietarii Dedeman, care au și o participație semnificativă în Simtel.

Sursa foto: Facebook / Simtel Team