Pentru moment, măsura va fi implementată în Marea Britanie, iar etichetele cunoscute ce poartă sigla Sprite vor fi înlăturate deși acestea sunt 100% reciclabile, informează packagingeurope, dar chiar și așa, Coca Cola dorește să arate că este dedicată reducerii impactului asupra mediului pe care îl generează ambalajele sale.

Proiectul-pilot va include pentru început 5000 de sticle de Sprite și Sprite Zero și vor fi realizate din materiale de PET-uri 100% reciclate, exceptând dopurile, după cum arată și foodingredientsfirst.

În loc de etichetă, prin urmare, sigla Spirte va fi imprimată în relief pe corpul sticlei, iar dacă proiectul va fi de succes ar putea să fie implementat și în alte zone. Cu toate acestea, arată compania, va fi nevoie de o evaluare inițială a introducerii acestor 5000 de sticle în comerț pentru a putea fi luată o astfel de decizie.

Într-un titlu sugestiv, campania Coca Cola este intitulată "Naked for now" (dezbrăcată pentru moment, n.r.).

Concret, conform companiei, renunțarea la etichetă echivalează cu absența a 2,8 kg. de emisii CO2 pentru fiecare 1000 de astfel de sticle produse.

Sursa foto: Coca Cola