Producătorul de lactate a pus în funcțiune 2.350 de panouri fotovoltaice pe acoperișul și pe terenul din spatele fabricii de iaurt din cartierul Colentina, care vor aduce o putere totală de 1.280 KWP și vor furniza 1.473 MWh pe an, echivalentul a 20% din energia electrică totală consumată. În zilele însorite de vară, producția de energie verde acoperă integral consumul electric al fabricii pe timpul zilei.

„În fabrica noastră din București, unde lucrează peste 150 de angajați, producem și distribuim zilnic 1 milion de iaurturi către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Angajamentul nostru față de consumatori atinge un nou nivel, mereu prin grija față de mediu. Suntem mândri să spunem că investiția de 1 milion de euro în implementarea sistemului de energie fotovoltaică asigură 100% energie verde pentru consumul fabricii în zilele de vară si 20% iarna. Această inițiativă este încă un pas în față în respectarea demersurilor pentru sustenabilitate”, a declarat Bogdan Joița, Directorul Fabricii Danone România.

Ultima investiție în fabrica din București a fost finalizată la începutul anului 2022, când compania a investit 4 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare pe care iaurturile Danone de băut se ambalează într-un nou tip de ambalaj produs pe bază de plante.

În 2024, Danone România s-a alăturat mișcării sociale pentru sustenabilitate ce aduce împreună peste 6.000 de companii, în peste 80 de țări și 150 de industrii ce îndeplinesc standarde riguroase de performanță socială și de mediu, transparență și responsabilitate, prin obținerea certificării B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale și de Est din care România face parte, alături de Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia. Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanță, angajați, mediu înconjurător, comunitate și consumatori.

Sursa foto: Danone Romania