Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Asset Management Corporation (AmCorp) are în lucru prin brandul Everready o serie de proiecte pe segmentul energiei regenerabile, ce urmează a fi livrate în 2024, începând cu primul trimestru al anului. Este vorba despre 7 parcuri fotovoltaice, ce vor avea, la finalizare, o capacitate cumulată de peste 200 de megawați.

Acestea se află amplasate în zona Munteniei, la o distanță de maximum 80 de kilometri față de Capitală, terenurile aferente ajungând la o suprafață totală de aproximativ 250 de hectare și la o valoare estimată de circa 20 de milioane de euro.

Toate proiectele vor fi disponibile spre vânzare și vor fi livrate în stadiul ready-to-build, adică având toate documentele necesare pentru demararea dezvoltării: studiul de fezabilitate, studiul de impact asupra mediului, autorizația de construire, avizul tehnic de racordare, autorizația pentru conectarea la rețea etc. Investitorii interesați pot achiziționa proiectele ca atare sau pot intra într-un parteneriat cu reprezentanții AmCorp, solicitându-le acestora să se ocupe de întregul proces de dezvoltare, până la livrare.

Având în proprietate terenuri de peste 550 de hectare, localizate preponderent în zona Capitalei și cu o valoare cumulată estimată la 80 de milioane de euro, AmCorp se află în continuare în căutarea unor oportunități de achiziție pe segmentul de land banking. O importantă direcție de valorificare a portofoliului de terenuri este chiar cea a proiectelor de energie regenerabilă, prin brandul Everready, astfel că proprietăți deja existente sau unele nou-achiziționate pot reprezenta punctul de plecare pentru demararea unor noi dezvoltări de acest gen. Compania se află, totodată, în proces de extindere pe alte segmente strategice ale acestei piețe, implicându-se în prezent și în dezvoltarea de facilități de stocare a energiei, proiecte de cogenerare, dar și stații de alimentare cu energie pentru perioade de vârf.

Sursa foto: Pexels