"În 23 ianuarie, am anunţat planul nostru de afaceri, al PPC, la Londra. Atunci am anunţat peste 9 miliarde investiţii, din care aproximativ o treime, 2 miliarde şi jumătate, sunt alocate creşterii în România, în special în surse regenerabile şi în distribuţie, pe lângă construirea în următorii 3 ani a aproximativ 1 GW şi jumătate. Suntem încrezători că avem mijloacele, echipa şi proiectele pentru a face acest lucru. Şi credem că o putem face chiar înainte de 2030. Astfel, marea majoritate vor fi investiţi în surse regenerabile, dar, de asemenea, vom continua să investim semnificativ în reţea şi acesta este un element foarte important al tranziţiei energetice", a spus Stassis, menţionând că investiţiile vizează perioada 2024-2026.

El a subliniat că PPC Group va fi activ pe piaţa de M&A, dar va dezvolta activ şi propriile proiecte.

"Vom fi activi în cumpărarea de licenţe şi în realizarea mai multor proiecte. Cererea a crescut, la nivel de PPC, dar şi în România, este cu mult mai mare faţă de ceea ce producem intern. Aşa că aş putea spune că suntem însetaţi după o nouă generaţie şi vom încerca să facem cât mai mult posibil", a afirmat George Stassis.

Acesta a menţionat că PPC momentan nu are în vedere să cumpere ale companii de distribuţie şi se concentrează pe ceea ce are şi pe integrarea pentru a deveni un grup comun.

"În acest moment suntem concentraţi pe ceea ce avem şi vom munci mult pentru a ne integra şi a deveni un grup comun, Grupul PPC, şi să creăm sinergii între companiile de distribuţie în ceea ce priveşte achiziţiile comune şi să creăm valoare pentru ambele ţări", a punctat Stassis.

Sursa foto: Facebook / Enel Romania