"Suntem la final, foarte aproape de semnare. Urmează ultimele aprobări în consiliile de conducere, directorat şi supraveghere, după care putem să dăm drumul la proiect. Este o companie foarte mare, avem foarte multe de învăţat de la ei. Sigur, aşteptăm şi Legea offshore care intră în aprobare finală. Cu cei de la Masdar avem focusul final pe panouri flotante şi eoliene offshore, unde noi nu ne pricepem. Trebuie să învăţăm şi noi de la alţii", a menţionat Borbely Karoly întrebat despre planurile companiei pentru 2024.

Referindu-se la parteneriate de business la nivel regional, el a subliniat că rolul regional este foarte interesant, dar focusul companiei este de a consolida foarte bine ceea ce este de făcut la nivel intern. "Urmărim, participăm la întâlniri, dar nu este ceva astfel încât să spun că lunile următoare dezvoltăm ceva vizibil", a punctat Borbely Karoly.

Reprezentanţii Hidroelectrica şi cei ai Masdar au semnat, pe data de 20 martie 2023, în capitala Emiratelor Arabe Unite - Abu Dhabi, un joint venture agreement care angajează cele două companii într-un demers investiţional comun ce are ca scop realizarea de parcuri eoliene offshore şi parcuri solare flotante în România.

Masdar este unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global, cu proiecte realizate în 40 de ţări şi cu o experienţă de 16 ani în dezvoltarea şi construcţia de capacităţi de producţie a energiei din surse regenerabile, şi are un portofoliu de 23 GW instalaţi.

Conform datelor furnizate de companie, din 2006, Masdar a investit în principal în proiecte de energie solară şi eoliană, valoarea combinată a acestora ridicându-se la peste 30 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Facebook / Hidroelectrica