Discursul Regelui Mihai la tribuna Parlamentului din 25 octombrie, ziua in care Majestatea Sa implineste 90 de ani, nu va avea un impact prea mare la nivelul publicului larg, dar va aduce un plus de vizibilitate pentru Romania in media internationale, spun istoricii consultati de wall-street.ro.
“Romaniii sunt educati de peste 60 ani intr-un spirit impotriva monarhiei si sunt destul de inculti”, remarca istoricul Marius Diaconescu.

Pe de alta parte, el precizeaza ca venirea invitatilor regelui – 70 de reprezentanti de case de regale din intreaga lume – va crea un prilej pentru ca Romania sa fie mai bine cunoscuta. “Ambasadorii nu sunt doar cei numiti oficiali, ci si persoane cu merite deosebite, precum sportivii, sau reprezentantii Casei Regale”, spune Diaconescu.

La ceremoniile dedicate aniversarii Regelui Mihai au fost invitati membri ai caselor regale din Europa si Asia. Astfel, la evenimente ar urma sa fie prezenti Regina Spaniei, Regele si Regina Spaniei, Regele Bulgariei, precum si printi, printese, duci si ducese. [Gasiti aici lista completa a invitatilor Regelui Mihai].

Istoricul Bogdan Murgescu afirma ca discursul nu va avea un impact prea mare asupra publicului general si ca Mihai I va fi ascultat, dar apoi uitat repede, pentru ca “asa este specificul romanilor”. In plus, spune el, ramane de vazut ce capete incoronate vor fi prezente la evenimentele organizate de Casa Regala.

Regele Mihai se va adresa natiunii pentru prima data dupa mai bine de 60 de ani.

Pe 20 septembrie, Parlamentul a aprobat propunerea PNL de a-l invita pe Regele Mihai intr-o sedinta solemna. Initial, membrii PDL s-au opus, dar intr-un final decizia a fost luata cu 203 voturi “pentru”.

La data de 23 septembrie, presedintele Basescu a spus, la postul de televiziune B1 TV, ca nu va merge in Parlament pentru discursul Regelui. “Este o joaca in care Regele a fost prins si i-a placut, iar Duda (Radu Duda – n.r.) joaca si el un rol, pe care si l-a dat singur”, a afirmat la acea data Basescu.

1. Considerati ca presedintele Basescu ar fi trebuit sa participe la discursul Regelui Mihai?




Presedintele Basescu a anuntat recent ca nu va participa la sedinta solemna din Parlament dedicata Regelui Mihai. Seful statului a precizat ca “tema” zilei de marti, 25 octombrie, va fi intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de la Bruxelles.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri