Regele Mihai I a transmis un mesaj prin care impartaseste “emotia si admiratia” pe care le simte pentru regele spaniolilor, despre care spune ca este „unul dintre cei mai insemnati oameni de stat ai Europei ultimei jumatati de secol”.

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj prin care impartaseste societatii romanesti "emotia si admiratia" pe care le simte pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor, spunand ca acesta "este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol", potrivit Mediafax.

"Prin aceste randuri, doresc sa impartasesc societatii romanesti emotia si admiratia pe care le simt in ceasul de fata, pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor. Am fost martorul unei bune parti din istoria contemporana a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbarii, al incercarilor si al implinirilor. Pot spune, deci, cu toata chibzuirea, ca Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai insemnati oameni de Stat ai Europei ultimei jumatati de secol", se arata in mesajul Regelui Mihai I, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa de la Palatul Elisabeta.

"Prin darul de carmuitor, prin devotamentul sau si prin forta de a intruchipa democratia, Majestatea Sa este astazi o valoare nepereche a familiei demne a natiunilor libere. Ma uit cu afectiune si incredere catre admirabilul meu var si, prin el, catre intreaga tara a spaniolilor, fratii nostri intru latinitate", mai spune Regele Mihai I in mesaj.

Regele Spaniei Juan Carlos a confirmat, intr-un mesaj televizat transmis luni, ca abdica in favoarea fiului lui, printul Felipe, pentru a impulsiona "reinnoirea" monarhiei, dupa anuntul surpriza facut in cursul diminetii de Guvern, relateaza AFP. Vorbind despre setea "din noi pentru un elan de reinnoire, de depasire, de corectare a greselilor", monarhul in varsta de 76 de ani a declarat ca fiul sau "are maturitatea, pregatirea si simtul responsabilitatii necesare pentru a prelua cu toate garantiile conducerea statului si pentru a deschide o noua etapa de speranta in care vor fi aliate experienta dobandita si entuziasmul unei noi generatii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri