In mesajul adresat joi, fostul suveran aminteste ca le-a vorbit romanilor, pentru prima oara, de Craciun, in urma cu nu mai putin de 75 de ani, iar acum, la aproape un secol distanta, are incredere in "onestitatea si pasiunea" tinerilor care stiu ce vor, scrie Mediafax.

"In anul 1940, m-am adresat voua de Craciun pentru prima oara. Am traversat aproape un secol impreuna, iar astazi intoarcem inca o pagina din viata tarii noastre. Generatia tanara stie ce vrea. Cu onestitatea si pasiunea tinerilor romani, am incredere ca timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine. La sfarsit de an, gandul meu merge si catre oamenii in varsta, unii singuri, altii bolnavi. Ei ne dau o lectie de curaj si de demnitate.Trimit incurajare celor care lucreaza in spitale si salveaza vieti. Celor care au inimile indoliate, ca si celor ingrijorati de starea de sanatate a celor dragi, le trimit toata afectiunea si compasiunea mea", se arata in mesajul fostului suveran.

Regele Mihai ii aminteste si pe profesori si soldati, invocand profesionalismul acestora. "Le transmit un cuvant de apreciere celor de la catedra, din toate scolile. Insufletirea si modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii nostri isi fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta ii costa viata. Ei dau dovada de curaj si profesionalism", se mai arata in mesaj.

Citeste si:

In pofida faptului ca nu sunt foarte prezenti public, regele Mihai spune ca se bucura, impreuna cu regina Ana, pentru ca Palatul Elisabeta, Castelul Peles si Savarsinul sunt "pline de viata, aduna mii de romani si dau un exemplu bun societatii", multe institutii si organizatii dorind sa aiba patronajul Casei Regale.

"Suntem in ajunul sarbatorii nasterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji. Exemplul de iubire si credinta al Familiei Mantuitorului se asaza frumos alaturi de viata noastra de zi cu zi. Multe sunt diferite fata de acum doua mii de ani, dar multe au ramas la fel, in lumea oamenilor.Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare", mai spune Regele Mihai.