Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I este autorizat sa transmita urmatoarea declaratie a nepotului Majestatii Sale Regelui, Nicolae:

“Duminica, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al Romaniei si locul in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceasta decizie, pe care mi-o asum, vine in urma unei perioade in care am reflectat la viitorul tarii si Casei noastre, precum si la rolul pe care eu il pot avea in propasirea lor.

Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept. De aceea, cu multa durere in suflet, consider ca decizia Majestatii Sale Regelui este binevenita pentru mine. Voi cauta, in viitor, sa-mi servesc idealurile si principiile in alt mod.

Le multumesc tuturor celor care, in anii cat m-am aflat in mijlocul romanilor, mi-au acordat increderea, sprijinul si speranta lor, si care si-au oferit ajutorul la initiativele dedicate propasirii Romaniei. In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania.

Doresc de asemenea sa le multumesc autoritatilor publice centrale si locale pentru deschiderea cu care si-au acordat sprijinul proiectelor comune, si mai ales familiei mele, pentru dragostea si intelegerea cu care m-au inconjurat aici.

Nadajduiesc ca Dumnezeu sa protejeze si in viitor natiunea si Coroana Romana.”

Citeste si:

Regele Mihai a decis sa retraga titlul de "Principe al Romaniei" nepotului sau Nicolae si sa il excluda din succesiunea la Coroana Romaniei.

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al Romaniei» si calificativul de «Alteta Regala». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de Presa al Regelui Mihai.

In comunicat se specifica faptul ca "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".