Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, nevoit sa prezinte scuze publice celor trei directori acuzati pe nedrept de spionaj, va suporta "consecinte" din partea guvernului francez, in urma anchetei "de mantuiala" efectuata in acest caz de grupul auto, transmite Bloomberg.
"Trebuie sa fie consecinte pentru amatorismul incredibil si lipsa de demnitate cu care au fost facute acuzatii impotriva celor trei oameni. Guvernul, cel mai mare actionar al Renault, nu poate trece cu vederea", a declarat ministrul pentru Buget, Francois Baroin, scrie Mediafax.

Ghosn, care conduce si Nissan, partenerul japonez al Renault, se confrunta astfel cu doua crize, cea legata de scandalul de spionaj din Franta, in a carui investigatie s-a implicat personal, si cea din Japonia, unde sase din fabricile Nissan au fost inchise in urma cutremurului.

Seful aliantei va merge joi in Japonia pentru a supraveghea reluarea operatiunilor Nissan, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Nissan ar putea pierde doua miliarde de yeni (25 milioane dolari) pentru fiecare zi in care productia este oprita, potrivit estimarilor Goldman Sachs.

Renault a propus reinstalarea in functie si plata unor compensatii celor trei directori, dupa ce acestia au fost exonerati de toate acuzatiile.

Mai multi membri ai conducerii Renault implicati in scandalul de spionaj, inclusiv Ghosn, vor returna primele pe care le-au primit anul trecut, dupa ce s-a dovedit ca directorii acuzati de vanzarea de informatii secrete sunt nevinovati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri