Piata auto din Romania a scazut cu 17% in primele patru luni ale anului dupa numarul de inmatriculari de autoturisme noi, fata de un declin de numai 2,7% la nivelul Uniunii Europene (UE), potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Conform informatiilor prezentate marti de ACEA, care corespund datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), numarul inmatricularilor de autoturisme noi a scazut in Romania, in perioada ianuarie-aprilie, cu 17%, la 14.678 de unitati.

In luna aprilie, indicatorul s-a redus pe piata romaneasca la 4.999 de masini, reprezentand un declin de 43,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Mediafax.

La nivelul Uniunii Europene, numarul inregistrarilor de automobile noi a coborat cu 2,7% in primele patru luni fata de perioada similara din 2010, la 4,674 milioane de unitati. In aprilie, piata europeana s-a contractat cu 4,1%, la 1,089 milioane de inmatriculari.

Constructorul roman Dacia, parte a grupului francez Renault, a inregistrat o scadere de 1,2% a numarului de inmatriculari de autoturisme noi in UE in primele patru luni, la 84.070 unitati. Dacia a inregistrat insa in aprilie o crestere de 2,1% a inregistrarilor de automobile noi in UE, la 20.294 unitati.

Desi cresterea consemnata de compania romaneasca in aprilie este una dintre cele mai mici din UE, cifrele contrazic totusi trendul de scadere a pietei europene.

Piata auto germana, cea mai mare din Europa
, a inregistrat o crestere de 10,7% in primele patru luni, la 1,029 milioane de inmatriculari de autoturisme noi. Franta a avut un avans de 4%, la peste 817.000 de masini, in timp ce Italia a coborat de pe locul 2 in UE in aceasi perioada a anului trecut pana pe locul al treilea, cu o scadere de 19%, la sub 672.000 de inregistrari.

Marea Britanie a inregistrat de asemenea o scadere puternica, de 8,5%, la 696.000 de inmatriculari de autoturisme noi, iar in Spania a fost remarcat un declin de peste 26%, la circa 280.000 de unitati.

Dintre marii constructori auto, Volkswagen, General Motors, BMW si Daimler au inregistrat cresteri in primele patru luni ale anului in UE, in timp ce PSA, Renault, Ford, Fiat si Toyota au incheiat pe scadere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri