Producatorul de componente auto Preh va angaja la fabrica din Ghimbav peste 200 de perosoane, in urma extinderii capacitatii de productie, investitie de aproximativ 4,5 milioane de euro, a declarat directorul general al subsidiarei din Romania, Mihaela Forgaciu.
Preh Romania produce la Ghimbav sisteme electronice de comanda, actionare si control pentru Volkswagen si Audi, iar anul acesta a devenit furnizor BMW pentru seriile X1,X3, X5 si seria 6 Cabrio.

"In prezent, la fabica noastra lucreaza 340 de salariati, dintre care 100 au fost angajati anul acesta. Pana anul viitor, inclusiv, vom mai angaja peste 200 de persoane, ca urmare a proiectului de extindere activitatii", a spus Forgaciu, potrivit Mediafax.

Compania chineza Joyson Holding a preluat in acest an 74,8% din actiunile firmei germane Preh. Fondul de investitii german Deutsche Beteiligung AG controleaza 25,2% din actiunile Preh.

Preh a investit 2,5 milioane euro in acest an pentru extinderea suprafatei fabricii si a capacitatii de productie, iar pana la sfarsitul anului vor mai fi alocate aproximativ 2 milioane euro pentru instalarea unor noi linii de montaj.

"Am extins suprafata fabricii cu 2.000 de metri patrati, ajungand astfel la 8.300 metri patrti si am dublat capacitatea de productie la 3 milioane de piese anual", a precizat Forgaciu.

Pentru acest an, reprezentantii companiei se asteapta la afaceri de 40 milioane euro, cu aproape 70% mai mult fata de rezultatul din 2010.

"Vanzarile de anul trecut au crescut cu 30%, influentate de evolutia pozitiva pe piata a marcilor Volkswagen si Audi. Pentru anul acesta mizam pe afaceri de 40 milioane de euro, bazate pe contracte ferme care acopera tot anul 2011", a mai spus Forgaciu.

Grupul Preh are 2.500 de angajati in Germania, Romania, Portugalia, Franta, Mexic, Statele Unite si China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri