Volkswagen va lansa pe piata romaneasca in prima parte a anului 2012 cel mai mic si mai ieftin model al sau, up!, care un an mai tarziu va deveni electric.
In Romania pretul de pornire VW up! este de 8.300 euro cu TVA pentru versiunea cu 2 usi si 8.600 euro cu TVA pentru cea cu 4 usi. Taxa de poluare este de 45 de euro. In prezent, cel mai ieftin model VW este Polo cu 2 usi si are un pret de 11.000 euro cu TVA.

Odata cu up!, debuteaza o noua generatie de motoare Euro 5 de 1 litru pe benzina cu trei cilindri, care furnizeaza 60 CP sau 75 CP.

Consumul mixt este deosebit de redus in versiunea BlueMotion Technology (printre altele cu sistem Start-Stop): 4,1 l/100 km (60 CP) si 4,2 l/100 km (75 CP). Transmisia este manuala in 5 trepte.

Modelul de clasa mica up! are 930 kg, 3,54 metri lungime si 1,64 metri latime. Portbagajul are un volum de 251 de litri. Daca rabatati complet spatarul banchetei, veti creste spatiul pentru transportul bagajelor la 951 litri.

In Romania vor fi oferite trei versiuni de echipare: take up! este versiunea de intrare, move up! este varianta orientata mai ales spre confort, iar high up! este linia de echipare de varf. La lansarea pe piata, pornind de la dotarile liniei high up!, vor fi disponibile inca doua modele speciale: up! black si up! white.

VW up! a primit 5 stele la testele de siguranta Euro Ncap.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri