Piata auto va creste in medie cu circa zece la suta pe an in perioada 2006 - 2007, parcul de autoturisme fiind imbatranit si de mici dimensiuni, a declarat vineri vicepresedintele Dacia-Renault, Constantin Stroe.

"Piata va creste anual cu circa zece la suta tinand cont si de cresterea puterii de cumparare, evolutia leului fata de euro, impactul pozitiv al impozitului de 16 la suta si investitiei Renault in Romania", a precizat Stroe, citat de Rompres. Din datele Dacia, in Romania sunt circa 4,3 milioane automobile, indicele de motorizare fiind destul de scazut in comparatie cu Uniunea Europeana, de 200 de autoturisme la 1.000 de locuitori in tara si 340 de autoturisme la mia de locuitori in Bucuresti.

"Sectorul auto reprezinta unul dintre motoarele principale de crestere a economiei nationale, lucru ilustrat si de faptul ca productia nationala de autoturisme a crescut de trei ori in 2005 fata de anul 2000, numarul autoturismelor vandute de circa cinci ori, respectiv o crestere importanta la export, de circa sase ori comparativ cu anul 2000", a precizat Stroe, care este si vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme din Romania (APIA).

Cifra de afaceri totala a sectorului auto este estimata la circa trei miliarde de euro la nivelul anului 2005.

In ceea ce priveste Dacia-Renault, o treime din cele 254.000 de unitati comercializate in 2005 au revenit Bucurestiului. Bucurestiul ramane capitala auto a Romaniei, care are atat o retea importanta de distributie, dar si cele mai multe autoturisme. Din autoturismele Dacia comercializate, Bucurestiul detine o cota de circa 44 la suta.

Directorul comercial Dacia, Jean-Michel Sicre, a spus ca Dacia a inregistrat pe primele patru luni ale anului o crestere cu 14 la suta a vanzarilor, respectiv cu sapte la suta pentru modelul Logan.

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herv Bolot, a spus ca investitia totala a Grupului Renault la uzina Dacia din Pitesti va atinge cifra de un miliard de euro pana in 2006. Acesta a precizat ca investitia Renault la Bucuresti reprezinta unul dintre multele proiecte investitionale franceze din Romania.

"Portofoliul consolidat al investitiilor franceze in Romania, incluzand aici si reinvestitiile, a atins circa 3,6 miliarde euro", a explicat ambasadorul Frantei in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri