BMW a dezvaluit un concept car complet nou: Mille Miglia 2006. Cu accente ale actualului BMW Z4 si ale celei mai faimoase masini de cursa, BMW 328, concept-car-ul BMW Coupe s-a bucurat de succes miercuri, 10 Mai, la Brescia, Italia, intrucat candidatii acestui an au fost examinati inainte de eveniment. Mille Miglia este cel mai rapid raliu din lume destinat automobilelor de epoca, al carui traseu masoara 1.000 de mile, pe traseul Brescia-Roma si retur.

De asemenea conceptul aspira la victorii, avand suspensii imprumutate de la noul Z4 M coupe, acestea oferindu-i masinii putere si control. Cu 23 cm mai lung si 4 cm mai jos decat cel mai recent model sport BMW, jantele de 20 de inci din aluminiu si cauciucurile 245/40 R 20 completeaza prezenta puternica.

Prin design-ul sau Concept-car-ul duce cu gandul atat la trecut cat si la viitor, fiind o mandrie pentru pentru automobilele BMW de curse.

Un pas in istorie

Legendar: BMW 328 superleggera castiga Mille Miglia. Si continua sa castige. Desi inca un prototip, BMW 328 deja obtinuse victoria in cursa Eifel la Nurburgring in 1936, cu ocazia debutului sau, cu pilotul de curse de motociclete Ernst Henne la volanul sau. 328 a continuat seria de succese, castigand 130 de curse intre anii 1936 si 1940.

Doar 464 au fost construite si designul sau estetic inca place multor pasionati de masini sport din intreaga lume chiar si in ziua de azi. Unul dintre numeroasele succese a fost victoria in clasa sa in cursa italiana de 1.000 de mile 1983, Mille Miglia si de asemenea primul loc in cursa de 24 de ore Le Mans. Seria de succese a urmat in 1940 cu o victorie suprema in cursa de 1.000 de mile din Brescia, cu un coup cu un design special.

Caroseria acestui unic 328 a fost construita de Touring la Milan in 1939. Masina cu seria de sasiu 85368 dispunea de o super-structura tubulara cu filigran a cadrului si o caroserie din aluminiu. Cu ajutorul acestei caroserii superleggera (foarte usoara), coup-ul ajungea sa cantareasca doar 780 kg. Cu un motor ce dezvolta 130 CP sub capota acestuia, masina de doua locuri atingea o viteza maxima de 220 km/h.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri