Guvernul va infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi imediat dupa ce va primi decizia Comisiei Europene de deblocare a Programului Operational Sectorial Transporturi (POST), a anuntat, marti, premierul Victor Ponta.
"Avem in reorganizare CNADNR si, imediat dupa ce primim decizia de deblocare a Programului Operational Sectorial Transporturi, CNADNR va merge inapoi la Ministerul Transporturilor si va numi un manager privat si vom infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi, care va ramane in anii urmatori principalul responsabil pe zona de constructie si exploatare a autostrazilor", a spus Ponta dupa ce a participat la conferinta "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbana, incotro?, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) si Mediafax.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Compania Nationala de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Ulterior, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul asteapta un raspuns din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi, deoarece regulile europene prevad anumite restrictii privind detinerea prerogativelor de reglementare cu cele de administrare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri