Actul normativ care reglementeaza infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi va fi citit, miercuri, in prima lectura, in sedinta de Guvern, a anuntat premierul Victor Ponta.

Ponta a raspuns astfel intrebat de presa daca va face o noua nominalizare la sefia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), scrie Mediafax.

"La companii se numeste de catre AGA si CA. Ceea ce pot sa va spune este ca am discutat cu domnul ministru Sova si s-ar putea ca miercuri chiar sa fie in prima lectura actul normativ prin care sa infiintam noua companie doar pentru autostrazi, dupa care CNADNR se intoarce la Transporturi", a declarat Ponta.

In luna ianuarie, Mircea Pop a demisionat de la conducerea CNADNR, la solicitarea premierului Ponta, si asigura interimatul pana la numirea unei noi conduceri.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Compania Nationala de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

In luna ianuarie, CNADNR a fost trecuta in subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa inceapa procedura juridica prin care atributiile companiei sa fie delimitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Valabilitatea documentelor emise de IGPR, DRPCIV, IGI se prelungește
Setari Cookie-uri