Ordonanta Autoritatii Nationale de Autostrazi, discutata de Guvern cel tarziu saptamana viitoare

Proiectul de ordonanta pentru infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, prin divizarea actualei Companii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), va fi discutat de Guvern miercuri sau saptamana viitoare, a anuntat premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, relateaza Mediafax.
El a precizat ca dupa aceasta operatiune va fi numit un manager privat la CNADNR.
La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi, prezentata ulterior ca Autoritatea Nationala de Autostrazi, si Compania Nationala de Drumuri.
Autoritatea Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
Ulterior, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul asteapta un raspuns din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste infiintarea noii structuri pentru autostrazi, deoarece regulile europene prevad anumite restrictii privind detinerea prerogativelor de reglementare cu cele de administrare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri