Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat, sambata, la Primaria Turda, ca a semnat ordinul de incepere a lucrarilor la Autostrada Turda - Sebes care are o lungime de 70 de kilometri, lucrarile urmand sa inceapa in 20 mai pe loturile 3 - 4, iar pentru loturile 1 si 2 peste circa doua luni.

Dan Sova a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca termenul de finalizare a lucrarilor va fi de 22 de luni, din care patru luni pentru proiectare si 18 pentru executie, scrie Mediafax.

"Am venit sa anunt semnarea ordinului de incepere a lucrarilor la Autostrada Turda - Sebes, pentru 20 mai. Ordinul a fost emis in 9 mai. Preturile de constructie pentru loturile 3 - 4 vor fi de 7,5 milioane de lei pe kilometru pe lotul 3 si de 6,4 milioane de euro pe lotul 4, rezultand o medie de 7 milioane de euro. Pentru celelalte doua loturi, 1 si 2, asteptam finalizarea reevaluarilor solicitate, speram sa semnam ordinul de incepere a lucrarilor peste doua luni. Termenul de finalizare a lucrarilor la aceasta autostrada este de 22 de luni, din care patru luni de proiectare si 18 pentru executie. Autostrada are o lungime de 70 de kilometri, finantarea fiind asigurata din fonduri europene in proportie de 85 la suta si de 15 la suta din fonduri nationale”, a spus Sova.

Valoarea totala a lucrarilor este estimata la circa 500 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca lucrarile sa fie finalizate pana la 31 decembrie 2015, mai repede fata de termenul contractual, aprilie 2016.

Potrivit acestuia, Autostrada Turda - Sebes este importanta pentru ca va lega Clujul de Culoarul IV pan european, spre Bucuresti.

La ceremonia de semnare a ordinului de incepere a lucrarilor au participat, printre altii, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, vicepresedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, primari de localitati din judetele Cluj si Alba, parlamentari PSD din Cluj si Alba.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri