Audi, al doilea mare producator de masini de lux la nivel mondial, va crea "foarte curand" o tehnologie care permite automobilelor sale sa ruleze autonom in traficul aglomerat, la viteze de sub 60 km/h, anuntul venind la doar doua zile dupa ce General Motors a facut public un plan similar.

Sistemul la care lucreaza Audi preia controlul asupra volanului si a pedalelor masinii in traficul urban aglomerat si opereaza la viteze de pana la 60 km/h, potrivit Bloomberg. Directorul departamentului Financiar al producatorului german, Axel Strotbek, a precizat ca noua tehnologie va fi disponibila "foarte curand", insa a refuzat sa ofere alte detalii. El a declarat ca noua tehnologie a fost deja testata in luna august, in Statele Unite, scrie Mediafax.

Anuntul facut de Audi, marca a grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, vine la doar doua zile dupa ce General Motors a facut public planul de a lansa pe piata in 2017 un nou model de Cadillac, care se conduce singur pe autostrada, la viteze de peste 110 kilometri pe ora, fara ca soferul sa mai apese pedalele sau sa tina mainile pe volan.

Audi isi reinnoieste gama de automobile oferite clientilor in acest an, lansand 17 modele noi si versiuni imbunatatite ale unora mai vechi, in incercarea de a detrona BMW din pozitia de lider al pietei auto de lux. In acest sens, Audi a anuntat ca va investi aproximativ 22 de miliarde de euro in urmatorii cinci, 70% din aceasta suma urmand sa fie directionata catre dezvoltarea de noi produse si tehnologii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri