Inginerii si profesorii de la MIT, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior, specializati in cercetare si tehnologie, divizie care activeaza si sub denumirea de SMART si care isi are sediul in Singapore, testeaza masinute de golf autonome cu scopul de a aduce aceasta facilitate mai aproape de zonele limitrofe ale marilor orase.

Experimentul, care s-a desfasurat timp de sase zile intr-un parc din Singapore, a presupus transportul a nu mai putin de 500 de turisti prin diferite zone si alei ale spatiului verde, automobilul interactionand atat cu pietonii, biciclistii, dar si alte obstacole.

Experimentul reprezentantilor MIT a testat deasemenea si posibilitatea de a rezerva online calatoriile cu masinuta de golf pentru preluarea calatorilor in cele 10 “statii” pe care se deplasa.

Circa 98% dintre participantii la studiu sustin ca ar folosi din nou acest mod de transport, in timp ce 95% dintre acestia spun ca ar vizita din nou gradinile daca aceste masinute vor fi disponibile in tot timpul, noteaza presa internationala.

Masinutele de golf ating o viteza maxima de 24 km/h (15 mph) sunt sunt destinate circularii in zone pietonale, asa cum este cazul parcurilor sau zonelor rezidentiale.

“Vrem sa dezvoltam masini-robot care sa asigure transportul tuturor persoanelor. Ideea este ca daca ai nevoie de un drum rapid poti face imediat o rezervare, chiar prin folosirea unui smartphone, iar masinuta ar putea ajunge imediat la client”, a declarat Daniela Rus, profesor la MIT in cadrul departamentului de Energie Electrica si Stiinte Aplicate.

Potrivit acesteia, un astfel de sistem de transport este foarte eficient in cazul persoanelor in varsta care nu mai detin un permis de conducere si locuiesc in anumite regiuni. “Daca persoanele in varsta isi doresc sa mearga la doctor sau la cumparaturi, pot apela fara probleme la vehiculele de transport autonom, fiind un mijloc extrem de confortabil de trasport pentru distante medii sau chiar si lungi”, a aratat Daniela Rus.

La randul sau, Matt Mason, profesor de stiinta si robotica in cadrul Universitatii Carnagie Mellon este de parere ca vehiculul de transport este cu adevarat o placere in a fi utilizat. “A mers fara probleme pe toata suprafata de circulatie, evitand toate obstacolele situate in zona de acces”.

Proiectul SMART este o colaborare dintre MIT si Fundatia Nationala de Cercetare din Singapore, formata din ingineri si cercetatori care provin atat de la Universitatea de prestigiu din SUA, cat si de la mai multe universitati din Singapore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri