Faraday Future (FF), companie din California care pregateste lansarea pe piata a primului sau autovehicul electric si-a anuntat planurile de a construi o fabrica de 1 miliard de dolari, fara ca macar sa primeasca o singura viitoare comanda.

FF inca nu a stabilit locatia pe care se va afla viitoarea fabrica, dar sustine ca vizeaza construirea facilitatea de productie in California, Georgia, Louisiana sau Nevada.

Pe langa productia de vehicule, planurile companiei vizeaza si dezvoltare de idei inovative, precum tehnologii destinate condusului autonom, continut specializat pentru interiorul autovehiculelor.

O parte din totalul investitiei in viitoarea facilitate de productie va veni din partea companiei „mama”, care este condusa de catre miliardarul chinez Jia Yueting.

Jia Yueting, unul dintre cei mai bogati chinezi, a infiintat LeTV, o companie specializata in servicii video, cunoscuta si sub numele de Netflix al Chinei, miliardarul fiind in dese randuri asemuit cu Steve Jobs al Chinei.

FF nu a publicat deocamdata nici un detaliu referitor la masina pe care o va lansa, dar potrivit informatiilor citate de presa internationala, producatorul pregatesteun model de vehicul sedan, programatpentru o lansare in anul 2017.

Asa cum este si cazul Tesla, Faraday este un nume al unui om de stiinta din secolul al 19-lea, care a dezvoltat teoria electromagnetismului.

Din noua echipa a FF fac parte fosti angajati din cadrul BMW, General Motors (GM) sau chiar si Tesla.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri