Grupul Renault tinteste sa produca in 2009 pe plan mondial 700.000 de masini Logan in sapte uzine diferite, de aproape trei ori mai mult deca anul trecut, a declarat pentru ziarul francez Les Echos, directorul financiar al Renault, Thierry Moulonguet, la salonul auto de la Detroit.

Grupul Renault va ajunge sa produca in 2009 pe plan mondial 700.000 de masini Logan, dupa ce anul trecut productia a fost de 247.000 de unitati, dintre care aproape 200.000 au fost produse la Pitesti.

Gama Logan are in prezent doua modele: berlina lansata in toamna lui 2004 si varianta break MCV care a intrat pe piata in octombrie 2006. La sfarsitul lunii ianuarie grupul Renault va lansa versiunea Logan furgon care va inlocui camioneta Dacia pick-up scoasa din productie in decembrie 2006.

Pana in 2009 gama Logan va avea in total sase modele. Grupul Renault nu a dat detalii despre celelalte trei modele din gama Logan, insa, Carlos Ghosn, CEO al aliantei Renault - Nissan, declara toamna trecuta la salonul de la Paris ca Dacia ar putea produce chiar si un automobil de teren, daca piata va cere acest lucru.

La sfarsitul deceniului, Renault va produce Logan in sapte tari, iar anul acesta productia va incepe luna aceasta in India, iar la vara in Iran. Grupul Renault a inceput productia Logan in 2004 la uzina Dacia, iar in 2005 a demarat asamblarea aceluiasi model in Rusia, Maroc si Columbia, tari in care Dacia trimite colectii de piese care sunt asamblate la fata locului.

In 2009, Romania va produce peste 350.000 de masini Logan, iar in Iran productia ar putea ajunge la 200.000 de masini. In Rusia, productia Logan va ajunge la 80.000 de unitati anul acesta, iar Renault se gandeste sa o extinda pana la 120.000 pe an in viitor.

Pana in prezent, pe plan mondial s-au vandut peste 400.000 de masini Logan, dintre care doua treimi in Romania.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri