Grupul Chrysler ocupa primul loc in domeniu, ca urmare a imbunatatirii productivitatii globale cu 25% in ultimii sase ani, potrivit publicatiei Harbour Report North America 2007, se arata intr-un comunicat al companiei.
Chrysler si-a imbunatatit numarul total de ore necesare productiei unui autovehicul cu 2,4%, ajungand, per ansamblu, la 32,90 ore pe anul calendaristic 2006. "Reducerea in ultimii cinci ani cu 19% a numarului total de ore necesare productiei unui autovehicul reprezinta pentru compania Chrysler cel mai mare progres in raport cu primii sase producatori de autovehicule din America de Nord", a precizat presedintele Harbour Consulting, Ron Harbour.

Una dintre realizarile grupului Chrysler este reprezentata de clasarea a opt dintre fabricile sale de asamblare, pe unul dintre primele cinci locuri ale industriei de profil, datorita cresterii productivitatii. "Ne bucuram de cresterea productivitatii in conditiile in care, anul acesta, am lansat zece noi modele, cea mai importanta lansare de autovehicule noi din istoria grupului Chrysler", a declarat vicepresedintele executiv al departamentului de productie al grupului Chrysler, Frank Ewasyshyn.

De asemenea, fabricile de productie a sistemelor de transmisie continua sa se afle pe primul loc in industria de profil cu o scadere de 4,2% a numarului de ore necesar fabricarii unui sistem de transmisie, ajungandu-se la un numar de 3,39 de ore pentru fiecare sistem. Opt fabrici de productie a puntii motrice apartinand grupului Chrysler s-au clasat pe primele locuri in domeniu.

Grupul Chrysler a inregistrat o scadere in ultimul an la operatiile de matritare cu 5% a numarului de ore per autovehicul, in functie de numarul de piese produse pe ora de manopera. Compania a regandit operatiunile de prelucrare a materialelor si unitatile de lucru, pentru cresterea productivitatii.

Chrysler a vandut un total de 593.291 vehicule in primul trimestru in SUA, in scadere cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rivalii Chrysler pe piata interna, General Motors si Ford au redus, de asemenea, vanzarile engros.

Editia anuala Harbour Report reprezinta o modalitate de masurare a productivitatii in cadrul industriei auto. Aproape toti marii producatorii de automobile participa la acest studiu de piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri