Producatorul german Mercedes-Benz a anuntat introducerea noii tehnologii diesel Bluetec pe piata din Europa in cursul lunii viitoare. Anuntul vine la un an de la implementarea aceleasi tehnologii pe piata nord-americana.
Tehnologia Bluetec presupune injectarea amoniacului pentru neutralizarea oxizilor de azot, unul dintre elementele cele mai poluante, emise de motoarele diesel. Cu acest nou sistem motoarele diesel vor indeplini cu siguranta strictele norme Euro V. In Statele Unite modelele avand incorporata aceasta tehnologie au indeplinit strictele reglementari US 50, specifice motoarelor pe benzina.

Primul model care va ajunge la dealerii din Europa va fi sedanul E300 Bluetec, comercializat peste ocean sub titulatura E320 Bluetec. Modelul va fi prezentat in premiera europeana la salonul de la Frankfurt, din septembrie, iar debutul in showroom-uri se va face in luna decembrie a acestui an.
Pretul acestui model va fi, conform unor surse din cadrul companiei, cu 1000 de euro mai mult decat al versiunii standard E320 CDI. La dealerii din Romania pretul de baza al versiunii E320 CDI este de 41.654 euro in varianta de echipare Classic.

Un alt producator german foloseste aceeasi tehnologie pentru a reduce emisiile modelelor turbodiesel oferite pe piata americana. Colaborarea intre cei doi importanti producatori a inceput in luna noiembrie a anului trecut.

Alianta europeana a avut ca scop contracararea hibrizilor japonezi, care castiga tot mai mult teren pe piata americana. Noua tehnologie a fost oferita pe piata americana pentru a invinge prejudecatile consumatorilor legate de motorul diesel clasic, considerat de americani zgomotos si extrem de poluant.
VW, insa, pare sa renunte la aceasta denumire considerand ca vechea denumire TDI are o notorietate sporita si ca folosirea unei noi denumiri pentru aceeasi tehnologie nu va aduce un aport la capitalul de imagine. Acest anunt pare finalul colaborarii dintre cei doi mari producatori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri