Compania General Motors Corp a anuntat miercuri cea mai mare pierdere trimestriala inregistrata pana acum, ca efect al unor cheltuieli de 39 miliarde dolari legate de credite fiscale nereclamate si al pierderilor fostei sale subsidiare financiare GMAC, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cel mai mare producator de autoturisme din Statele Unite a raportat o pierdere trimestriala de 39 miliarde dolari, echivalentul a 68,85 dolari/actiune, fata de pierderea de anul trecut, de 147 milioane dolari sau 26 centi/actiune.

Veniturile totale au scazut de la 48,9 miliarde dolari, in 2006, la 43,8 miliarde dolari.

Excluzand elementele nepermanente, General Motors a inregistrat o pierdere neta de 1,6 miliarde dolari, echivalentul a 2,80 dolari/actiune.

Actiunile General Motors au pierdut 7%, pana la 33,50 dolari/actiune, de la cotatia de 36,16 dolari/actiune inregistrata la inchiderea sedintei de marti a bursei din New York.

Actiunile s-au depreciat cu aproape 20% fata de valoarea maxima atinsa in octombrie, cand General Motors a incheiat un acord cu sindicatul muncitorilor din industria auto din Statele Unite.

Inainte de publicarea rezultatelor trimestriale, General Motors a anuntat ca va inregistra in bilantul din acest trimestru o plata suplimentara in valoare de 39 miliarde dolari.

Producatorul de automobile a transmis ca aceste cheltuieli record din active legate de taxe inregistrate cu intarziere au fost cauzate de pierderile cumulate in ultimii trei ani, de riscul scaderii vanzarilor de automobile si de rezultatele slabe ale GMAC in urmatoarele trimestre.

Insa regulile contabile permit inca incasarea acestor credite fiscale, daca General Motors trece din nou pe profit, si ar putea folosi sumele pentru a acoperi viitoarele taxe, a declarat miercuri contabilul sef al companiei, Fritz Henderson.

"Nu s-a schimbat nimic in termenii economici ai afacerii", a spus acesta.

Rezultatele General Motors, excluzand costurile unice, sunt mai slabe decat estimasera analistii.

In medie, analistii Wall Street prevazusera o pierdere trimestriala de 36 centi/actiune, conform estimarilor Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri