Producatorul german de masini sport Porsche a anuntat ca a primit unda verde din partea consiliului sau de supraveghere pentru preluarea a mai mult de 50% din Volkswagen.
Potrivit ultimelor date, detinerea Porsche se ridica la 31% din actiunile grupului de la Wolfsburg, din nordul Germaniei. Reprezentantii Porsche nu si-au ascuns in ultimele luni intentia de a prelua pachetul majoritar al Volkswagen, dar nu au precizat un nivel exact.

In cursul unei reuniuni extraordinare, consiliul de supraveghere al producatorului de automobile a cerut directoratului sa "faca toate demersurile necesare in ce priveste concurenta si supravegherea", pentru a obtine pachetul majoritar de la Volkswagen.

Anchetele autoritatilor din domeniul concurentei vor dura, cu siguranta, mai multe luni, arata un comunicat transmis bursei de catre Porsche. De indata ce acestea se vor termina, iar calea va fi libera, conducerea va putea achizitiona majoritatea actiunilor Volkswagen.

"Obiectivul nostru este sa cream una dintre cele mai inovative si mai productive aliante din domeniul automobilor din lume, in conditiile in care ne confrunta cu o concurenta internationala din ce in ce mai dura", a aratat presedintele Porsche, Wendelin Wiedeking, citat in comunicatul preluat de AFP.

O fuziune a celor doi producatori de autombile nu a fost luata in considerare, a adaugat reprezentantul Porsche.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri